Jdi na obsah Jdi na menu
 


Strašidla na Lemberku

24-06-07_1649.jpgCílem mých pravidelných večerních procházek s Páníčkem bývá nedaleký zámek Lemberk. Kromě toho, že na něm žila svatá Zdislava se svým manželem a dětmi, se o něm vypráví řada strašidelných historek a místní věří, že v něm i v jeho okolí straší. Nevysvětlitelnými úkazy na tomto zámku se pravidelně zabývají nejen lokálníí média.

Jako většina psů, i já jsem na přítomnost temných sil (nebo duchů, chcete-li) citlivý. Když jsem v minulosti občas přespával v Praze u své kamarádky (to když byl Páníček na cestách a nechtěl mě nechat samotného), která bydlela ve strašidelném domě, dost jsem se tam v noci bál. V okolí Lemberka ani na jeho nádvořích jsem ale nic podezřelého zatím necítil.

Nabízí se jedno prosté a logické vysvětlení. Už se totiž stalo, že jsme s Páníčkem při noční procházce v okolí zámku vyděsili několik místních k smrti. Páníček chodí v bílém hábitu, já v bílém kožichu - uznávám, že to může působit trochu strašidelně... Například jedna paní z Mimoně, se poté, co nás uviděla z auta, vyděsila natolik, že musela na půl hodiny zastavit, než byla schopná pokračovat v cestě (tímto se jí omlouváme!).

Nechci nijak fušovat do práce výzkumníků na poli paranormálních jevů - ke hradům a zámkům koneckonců strašidla patří - ale možná že na těch zvěstech a pověstech máme s Páníčkem tak trochu podíl... :-)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář