Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obléhání Křivoklátu

18. 2. 2008
ObrazekV pátek jsem s páníčkem vyrazil na celodenní výlet. Tedy, nejdřív to vypadalo, že se snad z Plzně ani nedostaneme- vlak měl kvůli poruše lokomotivy hrozné zpoždění - ale nakonec jsme přece dojeli do Berouna, odkud jsme už šli po svých.
Kolem poledne jsme došli do Nižboru. Byla zima, já byl bez šatiček, tak jsme hledali nejbližší restauraci. V Nižboru jsme narazili na jednu moc pěknou a útulnou, tam jsme zůstali na oběd. Já dostal vodu (páníček měl trochu cukání objednat mi malé pivo, ale měl strach, že by se mi pak motaly packy :-) a krásně jsem se prospal u kamen.
Po dobrém jídle a pití jsme vylezli k nižborskému zámku a pak už běželi na vlak, který nás přiblížil k cíli naší cesty - Křivoklátu. Ve vlaku jsem udělal trochu ostudu, když jsem se zkoušel sápat na jednoho pána, který z batohu vyndal lahváče... Inu jsem pivař, to se nezapře.
Došli jsme na Křivoklát, tam se mi líbilo. Mají tam psa, štěkal na mě zuřivě z cimbuří "dále od hradu dále!!!", ale já ani nemrkl a všechno si uvnitř prohlédl a očuchal.
Nu a poté, co jsem takto úspěšně dobyl hrad, jsme nasedli do vlaku a jeli zase domů... Byl to moc pěkný den.

 

Náhledy fotografií ze složky


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

dále

(marie, 17. 2. 2010 22:23)

Dále od Hradu dále???:-):-) Proto uz tam pluto nejsou ty fotky, jestli pak jsi se nevydesil a neprchnul!!!:-) Tak u hradu je nekdy i nebezpecno..:-) Doufám, ze v prípade obléhání by jsi statecne bránil pánícka!!!