Jdi na obsah Jdi na menu
 


Něco málo o mně

24. 10. 2007

Obrazek

Jmenuji se Pluto, narodil jsem se v Brně–Židenicích 16.dubna 2006. Ke svému páníčkovi jsem se dostal v polovině června, když mi bylo 10 týdnů. Páníček mě dostal darem, když odcházel z Prahy do Plzně. Už jednou měl boxera, taky se jmenoval Pluto. Je dominikán, chodí v bílém hábitu. Proto také jeho přátelé hledali bílého boxera.

Ze začátku jsem spal u páníčka, naučil jsem se od něho chrápat. Teď bydlím v boudě na zahradě. Rád si s ním rád hraji, občas na něho ale musím ze zahrady zaštěkat, aby si už konečeně se mnou přišel hrát. Mám i další přátele, lidi i několik psů. Prý mám velmi dobrý čich. Je o tom přesvědčen Vojtěch (to je další dominikán). Zatím se mu totiž nikdy nepovedlo něco přede mnou skrýt – ani hluboko v kompostu. Zkoušel to už několikrát, překryl mi to i nějakým jiným smradlavým odpadem, ale já to vždy vyhrabal a nikdy jsem se nespletl. Páníček si nejprve myslel, že jsem pravák (protože jsem výrazně původně začal značkovat tak, že jsem zdvihal pravou zadní packu, teď to dělám naopak). Rád koušu vše co se dá: bůvolí kosti, peška, plyšáky, které jsem dostal, ale i dřeva, klacky, Taky jsem prý chytrý – snadno se učím – a jsem velmi zvědavý. Na cvičáku jsem ze všeho měl jedničku, kromě … přivolání. Páníček byl spokojen, že jsem vůbec přiběhl. Když mě zavolal poprvé, zrovna jsem šel kolem svých kamarádů a přiběhl k němu až jako k třetímu, podruhé to bylo o něco lepší. Jinak jsem všechny povely zvládal hned na podruhé, co mi je páníček ukázal. I v přivolání jsem nejprve byl nejlepší, ale pak se to změnilo a já si pořád rád hrál s jinými psy a na páníčka jsem zapomínal. Mám rád lidi, malé děti a ostatní psy (jím všechno :-)). Taky mě má hodně lidí rádo. Často stojím u branky, kde je široká mříž, vystrkuji hlavu nechávám se hladit. Také páníček pozoruje, že mám různé přátele, kteří mi nosí masíčko (páníček mě krmí hlavně granulemi). Moc rád si s takovými lidmi hraju.

Miluju procházky. Páníček mě vodí kolem Radbuzy každý večer. Jsou to moje nejoblíbenější chvíle, běhám kolem něho tryskem, zkoumám a čmuchám, když mě páníček přivolá rád přiběhnu, ale pak si zase běžím za svým. Hodně rád také chodím k veterináři, dřív mě musel z ordinace páníček vytáhnout málem po smyku. Panu veterináři se líbí, jak rostu, říká, že jsem krasavec. V ordinaci jsem se seznámil s kočkami, vrtěl jsem na ně ocasem, ale stejně mě k nim páníček nepustil. Jinak když kočku potkám a ona utíká, tak za ní peláším. Mám taky na zahradě králíky v kotcích, ty kontroluji, jestli jsou v pořádku.

Mám pořád dobrou náladu a hravost. Jen skáču na své oblíbence a někdy rád koušu i když nestisknu. To prý hodný pejsek nedělá.

Narozeniny slavím 16. dubna a svátek 2. září.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

nwm

(nwm, 8. 10. 2008 11:24)

tocist nebudu :)